До України йдуть морози та мокрий сніг: водіїв просять бути уважними

Похолодання та опади розпочнуться уже сьогодні
До України йдуть морози та мокрий сніг: водіїв просять бути уважними
Дощ зі снігом (Фото: УНІАН)
16 Листопада 2022, 08:14
читать на русском

До України йде похолодання - з низькими температурами повітря і навіть опадами. Вже у середу, 16 листопада, у півночі та північному сході є ймовірність мокрого снігу. В інших регіонах можливий дощ.

Про це повідомила  синоптикиня Наталка Діденко.

"Поєднання вологості та холодного повітря переводить дощ у мокрий сніг, що логічно й зрозуміло. Опади пройдуть 16 листопада у західних областях України, у північних, в другій половині - у центральній частині, на Харківщині та Одещині", - написала вона.

Натомість  у Луганській, Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях та в Криму буде без істотних опадів.

Мокрий сніг у середу ввечері, 16 листопада, можливий і в столиці.

"У Києві 16-го листопада очікується холодна волога погода з температурою повітря близько +5 градусів. Пройде дощ, ввечері можливий мокрий сніг", - повідомила Діденко.

За її словами, надалі температура повітря знижуватиметься. Щобільше - "до кінця тижня побільшає "мінусів".

За прогнозами синоптиків Укргідрометцентру, протягом 17-18 листопада в Україну прийдуть дощі з переходом у мокрий сніг та сніг із короткочасним утворенням снігового покриву висотою 3-8 см. Місцями очікується налипання мокрого снігу та посилення вітру до 15-18 м/с. На дорогах України — ожеледиця та поступове зниження температури до 1-6° морозу, а на вихідні — місцями до 8-10° морозу.

Своєю чергою патрульна поліція закликала усіх учасників дорожнього руху бути уважними та обережними під час ускладнення погодних умов.

"Водії, будьте уважними за кермом, стежте за дорожньою обстановкою та дотримуйтесь правил дорожнього руху. Також радимо замінити шини на своєму авто на зимові", - написала патрульна поліція України у Телеграм.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, ймовірність тривалих холодів у зимовий період в Україні є мінімальною. Натомість цілком ймовірні короткочасні суттєві похолодання тривалістю 1-5 діб.

1