До України намагались доправити поштою небезпечну холодну зброю - фото

Знахідка була серед одягу, взуття та кухонного начиння
До України намагались доправити поштою небезпечну холодну зброю - фото
Самурай з мечем Фото: Pexels
30 Листопада 2021, 21:29
читать на русском

Львівські митники вилучили самурайський меч "танто", який відправили поштою зі Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомила пресслужба Львівської митниці у Facebook, зазначивши, що заборонений до пересилання предмет було виявлено у поштовому відправленні із США.

Нещодавно працівники митного поста "Львів-поштовий", під час огляду одного з міжнародних поштових відправлень виявили холодну зброю. У посилці, відправленої з США на адресу приватної особи у Вінниці, окрім задекларованих одягу, взуття та кухонного приладдя, знаходився японський меч, - йдеться у повідомленні.

Митники розповіли, що ця знахідка могла становити небезпеку для поштових працівників чи інших громадян. Меч вилучили та направили на експертизу. Згідно з висновком фахівців, вказаний предмет був виготовлений на зразок японських мечів "танто", є холодною зброєю, бойова частина якої призначена для нанесення рублячо-різаних ушкоджень.

Самурайський меч танто Фото: facebook.com/LVcustomsUA

Повідомляється, що так громадянка порушила порядок пересилання через митний кордон України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях, товарів заборонених до пересилання.

Самурайський меч танто Фото: facebook.com/LVcustomsUA

Самурайський меч танто Фото: facebook.com/LVcustomsUA

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачене ст. 473 (Пересилання через митний кордон України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях товарів, заборонених до такого пересилання) Митного кодексу України. Санкція статті передбачає конфіскацію цих товарів. Найближчим часом справу скерують до суду.

Нагадаємо, що київські митники виявили пристрої для "ведмежатників" та "домушників". Товар відправили поштою з Росії.

Читайте також