До України повернуться грози та сильний вітер - синоптик

З четверга атмосферний тиск повільно знижуватиметься
До України повернуться грози та сильний вітер - синоптик
Дощ, спека, літо Фото: Pexels
8 Червня 2022, 15:14
читать на русском

До України повернуться грози та сильні вітри, проте стовпчики термометрів показуватимуть до 31 градусу тепла.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

У четвер, 9 червня, атмосферний тиск почне повільно знижуватися, але все ще залишиться трохи вищим за норму. Опадів не передбачається, лише на Одещині, а також на крайньому заході пройдуть дощі з грозами, переважно вдень. Вітер очікується переважно південно-східний, 5 – 10 м/с, у Криму та Приазов'ї вдень окремі пориви, 15 – 20 м/с, - сказав Ігор Кібальчич.

Він зазначив, що вночі температура повітря буде від 13 до 18 градусів тепла, тоді як на півдні та в Криму до 21 градусу тепла. Своєю чергою вдень очікується 24- 29 градусів тепла, а в південних областях місцями до +31 градусу.

У п'ятницю, 10 червня, опадів не передбачається, проте короткочасні грозові дощі очікуються у південних та західних областях. Місцями зливи будуть супроводжуватися шквалистим посиленням вітру та градом. Також буде вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Стовпчики термометрів покажуть вночі від 13 до 18 градусів тепла, а вдень від 25 до 30 градусів тепла, в Карпатах буде від 18 до 23 градусів тепла.

На вихідні, 11 – 12 червня, погодні умови визначатимуться впливом місцевої повітряної маси. У західних, центральних та місцями східних областях пройдуть локальні дощі з грозами, переважно у денний час. Вітер очікується змінних напрямків, 3 - 8 м/с, при грозах поривчастий, - пояснив синоптик.

Температура повітря без істотних змін: вночі 13-18 градусів тепла, вдень 26-31 градусів тепла.

Нагадаємо, влітку в Україні прогнозується нестабільна погода. Першого місяця літа буде помірно тепло. Липень відзначиться зливами, у серпні прогнозується спека.

Читайте також

1