До України прибула перша партія вакцини Pfizer

Щеплення вакциною Comirnaty розпочнеться 18 квітня
Головне
До України прибула перша партія вакцини Pfizer
COVID-вакцина Pfizer/BioNTech (фото: bloomberg.com)
16 Квітня 2021, 11:23
читать на русском

До України прибула перша партія вакцини Pfizer-BioNTech. Літак із першими 117 тисячами доз на борту приземлився у Жулянах.

Торговельна назва цієї вакцини Comirnaty.

Вантаж в аеропорту "Жуляни" зустріли заступник міністра охорони здоров’я - головний санітарний лікар Віктор Ляшко, голова представництва ЮНІСЕФ та головою бюро ВООЗ в Україні.

Віктор Ляшко в аеропорту зустрів перші дози вакцини Pfizer Фото: Фейсбук-сторінка Ляшка

До кінця червня Україна отримає ще 947 тисяч доз вакцини.

Читайте також

Ляшко повідомив, що щеплення вакциною Comirnaty розпочнеться вже 18 квітня із Київської області. З 19 квітня - по всій Україні. Нею в першу чергу щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім - працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

Розподіл вакцин: по 1170 доз у кожну з областей та в Київ. Разом з вакцинами розвезуть розчин для їхнього розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів.

Вакцина виробництва Pfizer-BioNTech повинна зберігатися та транспортуватися за температури в межах від -60 °C до -80 °C і Україна це забезпечує. Для перевезення перших 117 тис. доз вакцини від Pfizer, які Україна отримала в межах міжнародної ініціативи СOVAX, за результатами відкритого тендеру проєктом "Безпечні та доступні ліки" (SAFEMed, USAID) обрали приватну логістичну компанію ТОВ "Фармасофт", - розповів він.


Вакцина Pfizer-BioNTech Comirnaty - спільно розроблена компаніями Pfizer і BionTech. Європейська комісія видала умовну торгову ліцензію на цю вакцину 21 грудня 2020 року. Comirnaty - це вакцина, призначена для профілактики викликаного коронавірусом захворювання (COVID-19) у людей у віці 16 років і старше.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я уклало рамковий договір із компанією Pfizer про постачання в Україну 10 млн доз вакцин. Усі 10 млн доз будуть поставлені протягом 2021 року.

Міністерство охорони здоров'я раніше оприлюднило склад вакцин проти коронавірусу, якими щеплюють українців.

1