До вересня від коронавірусу може померти до 70 тисяч українців

Науковці прогнозують зростання захворюваності уже в липні-серпні
Головне
До вересня від коронавірусу може померти до 70 тисяч українців
Фахівці в захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
13 Липня 2021, 17:37
читать на русском

Кількість померлих від коронавірусу в Україні до вересня 2021 року може досягти від 54 до 70 тисяч людей залежно від ситуації із захворюваністю, вважають експерти Київської школи економіки (KSE).

Про це пише Інтерфакс-Україна.

У липні-вересні ми очікуємо зростання смертності від 54 до 70 тисяч із початку пандемії, особливо у разі спалаху. Водночас спалаху ми очікуємо уже цього літа, - сказав керівник Центру економіки здоров'я KSE Юрій Ганиченко.

За словами Ганиченка, нині ситуація із захворюваністю в Україні стабільно хороша, добові госпіталізації продовжують падати на 10% за тиждень, кількість пацієнтів із COVID-19 скорочується на 15% за тиждень, а середньодобова смертність в Україні вийшла на рівень літнього плато 2020 року й становить 17 померлих за добу.

Водночас зростання захворюваності в країнах Європи є великою зовнішньою загрозою для України.

Ми спостерігаємо серйозне зростання захворюваності у Європі і цей спалах незабаром може прийти в Україну. Отже, вакцинація є критично важливою, - наголосив Ганиченко.

Нагадаємо, 23 червня у Раді національної безпеки та оборони офіційно повідомили, що індійський штам коронавірусу, або "Дельта", уже зафіксували в Україні.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що потрібно нарощувати кількість тестувань на COVID-19 та збільшувати лабораторні потужності для виявлення цього штаму.

Більше читайте у нашому матеріалі: "Дельта" в Україні: коли українців накриє нова хвиля коронавірусу та як захиститися.

Читайте також

1