До весни не повертайтеся: Верещук просить біженців перезимувати за кордоном

Це необхідно для уникнення надмірних навантажень на енергосистему
Головне
До весни не повертайтеся: Верещук просить біженців перезимувати за кордоном
Біженці Фото: https://t.me/mvs_ukraine/9172
25 Жовтня 2022, 18:31
читать на русском

Віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулась до українців, які з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну виїхали за кордон. Вона закликала їх, за можливості, не повертатись до України у зимовий період.

Про це посадовиця заявила в етері телемарафону.

За її словами ті, у кого є можливість й надалі перебувати за кордоном – нехай перезимують там.

Буду просити не повертатися, нам треба пережити зиму. На жаль, мережі не витримають, ви бачите, що робить Росія, – наголосила Верещук.

Вона додала, що, звичайно, хотіла б, аби вже весною українці повернулись та спільно відновлювали Харківщину, Херсонщину й інші українські населені пункти.

Наші діти повинні жити і навчатися тут, але поки що утримаймось, тому що розуміємо, що ситуація погіршуватиметься, і зиму треба вижити. Переживемо зиму, а далі будемо думати про все решта, – додала вона.

Вона резюмувала, що повернення в Україну зараз означатиме знову наразити на небезпеку себе, своїх дітей та вразливих родичів.

Нагадаємо, Європейська Комісія запускає нову програму надання екстреного прихистку у зимовий період для України, оскільки війна, яку веде Росія, продовжує руйнувати цивільну інфраструктуру. Крім того, Єврокомісія надасть додаткові 175 мільйонів євро гуманітарної допомоги для підтримки внутрішньо переміщених осіб в Україні.

Читайте також

1