До зими в Європі загине понад 200 тисяч людей через COVID-19 - представник ВООЗ

Штам "Дельта" надзвичайно заразний та швидко поширюється
До зими в Європі загине понад 200 тисяч людей через COVID-19 - представник ВООЗ
Коронавірус, люди у захисних масках (фото: УНІАН)
30 Серпня 2021, 15:05
читать на русском

До кінця року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) прогнозує ще 236 тисяч смертей від COVID-19. Причиною може стати зупинка вакцинації, а також низький показник щеплень у бідних країнах.

Про це повідомляє The Guardian.

За словами директора Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханса Клюге, зростання кількості смертей від COVID-19 може статись через стагнацію показників вакцинації і низький рівень вакцинації в бідніших країнах.

Минулого тижня кількість смертей збільшилася на 11% - за одними надійними прогнозами до 1 грудня в Європі загине 236 тисяч осіб, - зазначив Клюге.

Він додав, що впродовж останніх двох тижнів рівень захворюваності у 33 (62%) країн-членів Європейського регіонального бюро ВООЗ (всього 53 країни) склав понад 10%. А в Європі уже зафіксували близько 1,3 млн летальних випадків від коронавірусу.

На його думку, це пов'язано зі швидким поширенням небезпечного та заразного штаму "Дельта" і завчасним пом'якшенням карантинних обмежень.

Нагадаємо, що раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) спрогнозували, що нова хвиля COVID-19 в Україні може розпочатись у кінці серпня - на початку вересня.

До того ж штам коронавірусу Delta можуть переносити навіть вакциновані люди, а передається він так легко як вітрянка та кір. А пандемія коронавірусу поширює параною та інші психічні відхилення.

Читайте також

1