Головний санлікар розповів, куди поділися хворі на "Дельту" українці

За твердженням Кузіна, одного хворого вже виписали, а інший – в лікарні
Головне
Головний санлікар розповів, куди поділися хворі на "Дельту" українці
Лікарня Фото: КМДА
25 Червня 2021, 19:48
читать на русском

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів свою версію про те, де ж перебувають українці, які підчепили індійський штам коронавірусу.

Про це йдеться в інтерв'ю, яке Кузін дав  ТСН.

Головний санлікар розповів, що два випадки захворювання в Україні на коронавірус "Дельта" не пов'язані один з одним. Одного хворого вже виписали з лікарні, нині перевіряють коло його контактів.

Інший хворий перебуває у лікарні у стані середньої важкості.

Станом на сьогодні, в Україні було лабораторно підтверджено два випадки інфікування саме штамом "Дельта". Ці випадки не пов'язані між собою. Це члени двох різних родин, - сказав Кузін.

Він підкреслив, що інфікованих пов'язує лише те, що вони прибули з країн, де зараз спостерігається спалах захворюваності, викликаний штамом коронавірусу "Дельта".

Результати тестування цих хворих отримали 22 червня. Проводиться епідеміологічне розслідування цих випадків. Тому у тих людей, які контактували, або перебувають в зоні ризику, можуть бути додатково відібрані зразки на аналіз, щоб попередити або скасувати подальше поширення штаму "Дельта".


Контекст. 23 червня  у Раді нацбезпеки та оборони повідомили, що індійський штам коронавірусу, або "Дельта", уже зафіксували в Україні. Нібито захворювання підтвердили у двох жінок віком 66 і 16 років, які приїхали з Росії і які лікуються в Олександрівській лікарні. Через це Міністерство закордонних справ України рекомендувало українцям не відвідувати окремі країни через стрімке поширення цього штаму. Йдеться про такі країни, як Індія, Велика Британія, Португалія та Росія.

Пізніше, 25 червня в Олександрівській лікарні Києва заявили, що у них немає пацієнтів, інфікованих штамом коронавірусу "Дельта".  Мало того, у них немає хворих, які б підходили під описані критерії, а жодних аналізів, які б могли визначити штам Дельта в Україні поки не роблять.

Водночас голова РНБО Олексій Данілов (досьє Олексія Данілова), коментуючи заяви медиків, сказав, що "вони можуть говорити все, що хочуть, але цих двоє хворих є і вони лікуються в Олександрівській лікарні".

Читайте також