Добровільно співпрацювали з орками: СБУ викрила колаборантів на Луганщині

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі
Добровільно співпрацювали з орками: СБУ викрила колаборантів на Луганщині
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
20 Вересня 2022, 19:47
читать на русском

СБУ викрила вісім "посадовців", які співпрацювали з ворогом у Луганській області.

Служба безпеки України продовжує системну роботу з викриття колаборантів і зрадників: зібрано докази добровільної співпраці з ворогом з боку ще 8 "посадовців" на тимчасово окупованій території Луганщини. Зокрема, псевдопосаду "в.о. голови адміністрації м. Лисичанська ЛНР" посів місцевий мешканець, який від початку російської агресії "з ідейних переконань" перейшов на бік ворога, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що зловмисник воював проти ЗСУ з 2014 року в лавах так званої "народної міліції ЛНР", за що став фігурантом кримінальних проваджень і був оголошений у розшук. Він переховувався від правосуддя на непідконтрольній Україні території.

З лютого він є активним учасником бойових дій у складі окупаційних військ. Допомагав ворогу захоплювати Сєвєродонецьк, Рубіжне, Попасну та Лисичанськ. Посаду сприйняв як нагороду за відданість і зараз у новому статусі імітує "налагодження мирного життя" у місті. Насправді ж, враховуючи вороже ставлення місцевих до "нової влади", його завдання полягає у запуску репресивної машини задля "стримування ситуації", - пояснили в СБУ.

Ще одна зрадниця отримала "підвищення по службі". Вона змінила посаду рядового адміністратора у ЦНАПі Білокуракінської селищної ради на керівну. Нині вона очолює так званий "загальний відділ адміністрації Білокуракинського району "ЛНР".

Четверо інших колаборантів отримали "прокурорські посади". Вони довели свою лояльність оркам, працюючи в галузі "правосуддя" терористичних організацій "Л/ДНР".

Незаконно створену "Попаснянську районну прокуратуру ЛНР" очолив мешканець Донецької області, який до того обіймав посаду "заступника прокурора Алчевська". За цим фактом українські правоохоронці вже оголосили його у розшук за участь у терористичній організації, - повідомили в СБУ.

Своєю чергою "прокуратурою Новопсковського району" курував 30-річний луганчанин, колишній "слідчий" "генпрокуратури ЛНР". Виконувачем обов’язків прокурора Старобільського району ЛНР став 37-річний мешканець Луганська, який теж працював "начальником відділу" у так званій "генпрокуратурі ЛНР".

Інший колаборант з 2017 року обіймав псевдопосаду "старшого помічника прокурора Краснодонської міськрайпрокуратури". Нині він працює на орків у статусі помічника прокурора у так званій "прокуратурі Станично-Луганського району ЛНР".

Колаборанти працюють у незаконних "правоохоронних органах" окупаційної адміністрації РФ, де:

▪️ впроваджують на тимчасово захоплених територіях Луганщини політику російських загарбників;
▪️ здійснюють кримінальне переслідування українських патріотів.

Також СБУ  викрила 45-річного мешканця Станиці Луганської, який працював "начальником оперативного відділу Станично-Луганського райвідділу МВС ЛНР", та 42-річного уродженця Рубіжного, який обіймає посаду "начальника відділу карного розшуку Троїцького райвідділу МВС ЛНР".

Перед початком широкомасштабного вторгнення РФ обидва колаборанти звільнилися з органів внутрішніх справ України, але з приходом окупантів вирішили "Повернутися в професію". Наразі у статусі "очільників" окупаційної "поліції" вони допомагають ворогу вести репресії проти місцевого проукраїнського населення, - йшлося в повідомленні.

Усім колаборантам повідомлено про підозру. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила спроби окупантів зруйнувати критичну інфраструктуру. Так, у Миколаєві затримано агента, який передавав ворогу геолокації підприємств теплопостачання у прифронтових районах.

Читайте також

1