Планував зірвати опалювальний сезон: агент РФ коригував ракетні удари на півдні України

Зрадником виявився мешканець Миколаєва
Планував зірвати опалювальний сезон: агент РФ коригував ракетні удари на півдні України
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
20 Вересня 2022, 12:56
читать на русском

Служба безпеки України викрила спроби окупантів зруйнувати критичну інфраструктуру. Так, у Миколаєві затримано агента, який передавав ворогу геолокації підприємств теплопостачання у прифронтових районах.

Як зазначає пресслужба відомства, отримані координати загарбники планували використати для серії ракетно-артилерійських обстрілів по місту.

У разі успішних обстрілів окупанти обіцяли своєму поплічнику грошову "винагороду", а зрадником виявився мешканець обласного центру.

Для виконання ворожих вказівок зловмисник здійснював фото-, відеофіксацію об’єктів з прив’язкою до місцевості, і передавав ці матеріали з детальним описом російському куратору, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у разі захоплення міста загарбники обіцяли йому "гарантії безпеки" від репресивних дій окупаційної адміністрації. Йому повідомлено про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що у Чернігівській області СБУ затримала російську агентку, яка за гроші передавала оркам розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ.

Читайте також

1