Виявляла дислокації підрозділів ЗСУ: СБУ затримала агентку РФ "007"

Спецслужби РФ завербували жінку на початку війни
Виявляла дислокації підрозділів ЗСУ: СБУ затримала агентку РФ "007"
СБУ, Служба безпеки України / Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
14 Вересня 2022, 13:43
читать на русском

У Запоріжжі СБУ затримала російську агентку з позивним "007".

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала російську агентку у Запоріжжі. Жінка прибула у місто під "легендою" волонтерки, а насправді виконувала завдання РФ щодо виявлення дислокації підрозділів ЗСУ. Ця мешканка тимчасово окупованого Пологівського району Запорізької області була завербована спецслужбами РФ ще на початку повномасштабного вторгнення, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що російський "куратор" дав їй позивний "007" та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону.

Зловмисниця представлялася місцевою волонтеркою. Через свої особисті зв'язки на тимчасово окупованій території вона збирала установчі дані на учасників партизанського руху на півдні для їх подальшого виявлення.

Наступне вороже завдання агентки було налагоджувати контакти з українськими захисниками, щоб встановити місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. Для цього вона виїхала з тимчасово окупованої території до Запоріжжя. Отримані координати, а також дані про кількість особового складу і техніки Сил оборони вона планувала передавати окупантам через спеціально створений анонімний Телеграм-канал, - пояснили в СБУ.

Додали, що співробітники СБУ викрили та нейтралізували зловмисницю. Нині їй повідомили про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Суд обрав їй міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ викрила російську агентуру, яка збирала розвіддані про дислокацію і переміщення підрозділів ЗСУ у прифронтових районах на сході.

Читайте також