Доходи військовослужбовців звільнили від військового збору

Така норма діятиме на період воєнного стану
Головне
Доходи військовослужбовців звільнили від військового збору
Гроші, вилучені у хабарників Фото: поліція
10 Липня 2022, 14:14
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав закон №7432 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в бойових діях в умовах воєнного стану".

Як повідомили у пресслужбі парламенту, ухвалений Верховною Радою 20 червня законопроєкт, передбачає, що на період воєнного стану доходи військовослужбовців не будуть оподатковуватися військовим збором.

Законом 7432 скасовано сплату військового збору для військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, осіб рядового, начальницького складу, працівників МВС, Управління держохорони, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, інших військових формувань та інших осіб – у разі їх участі у відсічі та стримуванні збройної агресії росії в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський збільшив зарплату військовослужбовців до 100 тисяч гривень на місяць на період війни. Такі зарплати не для того, щоб владі казали "дякую", а для того, щоб військові знали, що країна їм вдячна.