Зеленський збільшив зарплати військовослужбовців на час війни

Найважливіша робота - бути військовим
Важливо
Зеленський збільшив зарплати військовослужбовців на час війни
Гроші (Фото: НБУ)
27 Лютого 2022, 21:46
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський збільшив зарплату військовослужбовців до 100 тисяч гривень на місяць на період війни.

Про це повідомив президент у своєму відеозверненні.

Але ми маємо зрозуміти, що на сьогодні – це найважливіша робота – бути військовим, захищати країну. І тому я дуже хочу, щоб держава гідно платила за цю роботу. Ми будемо платити нашим військовослужбовцям, які тримають в руках зброю, по 100 тисяч гривень на місяць, - сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що такі зарплати не для того, щоб владі казали "дякую", а для того, щоб військові знали, що країна їм вдячна.

 І так буде до тих пір, поки не закінчиться ця війна, - додав він.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про військову операцію в Україні. Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні, у тому числі у Києві, Одесі та Харкові. Міноборони Росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідали дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію.

1