Домовилися домовлятися: у Білорусі завершилися перемовини України та Росії

Сторони дійшли згоди провести другий раунд перемовин
Головне
Домовилися домовлятися: у Білорусі завершилися перемовини України та Росії
Перемовини РФ та України у Білорусі Фото: https://twitter.com/BelarusMID
28 Лютого 2022, 19:03
читать на русском

Українська делегація повертається додому після перемовин з російськими представниками у Білорусі.

Перемовини тривали понад п'ять годин. Про їх результат пообіцяли повідомити незабаром.

Представник української делегації, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк після переговорів України та РФ заявив:

Українська та російська делегації провели сьогодні перший раунд переговорів, основною метою якого було обговорення питання припинення вогню на території України і бойових дій. Сторони визначили низку пріоритетних тем, за якими намітилися певні рішення. Заради того, щоб ці рішення отримали якісь можливості імплементації у логістичні рішення, сторони їдуть для консультацій у свої столиці.

За його словами, сторони обговорили можливість найближчим часом проведення другого раунду переговорів, на якому ці теми отримають конкретну практику розвитку.

Одразу після завершення переговорів російські окупанти почали обстрілювати українські міста. Повідомляється, що кілька вибухів прогриміли у Києві, Харкові, Київській області.


Очевидці кажуть, що по Києву запустили балістичними ракетами.

Нагадаємо, 28 лютого на кордоні Білорусі та України почалися перемовини української делегації з представниками Росії щодо припинення війни. 27 лютого самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зателефонував Володимиру Зеленському. Українська делегація зустрілася з російською без попередніх умов у Гостомельській області, в районі річки Прип'ять.

1