Донбас і Крим повернуться під контроль української влади - Зеленський

Президент вважає повернення окупованих територій питанням часу
Головне
Донбас і Крим повернуться під контроль української влади - Зеленський
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
3 Серпня 2021, 12:17
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вірить, що Крим та окуповані території Сходу повернуться під контроль України й що це лише "питання часу".

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Дом".


За його словами, "переписування історії не допоможе зробити окуповані частини Донбасу й Крим російською територією".

...Ти любиш цю країну або не любиш. Ось любиш — ти українець, не любиш — ти гість, мандрівник. Ось ці люди, які окупували, — вони ніколи не будуть любити Крим так, як любимо ми. Для тебе ця природа унікальна, це море — це дитинство, ці рапани — вони смачні, — сказав Зеленський.

Він поділився спогадами, як у дитинстві відпочивав у Криму:

Це моє. Я цей Крим знаю. Ми ходили на Ай-Петрі. Кастрополь, Жуківка, намет. Стрибаєш з 14 м зі скелі. Дивував свою майбутню дружину тоді: "Ось, дивися, як я можу". Трусилися коліна, але стрибав. Це я. Я там жив. Це моя земля. Це не їхня земля. Вони не будуть тут. Їхні покоління тут рости не будуть. І діти їх тут не перебувають. І вмирати вони за нашу землю не будуть. Це ніколи не буде російською територією.

Також він наголосив, що не можна змінити історію переписуванням і переконуванням тих же кримських татар, що депортація - це вигадка.

Та хоч перепишіть історію, хоч усі міста перейменуйте. Ялту тощо. Зітріть цю історію. Та неможливо це. Всі вони повернуться до себе додому. Питання часу, — сказав Зеленський.

Нагадаємо, у березні президент Володимир Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованого Криму.

Документ визначає комплекс заходів дипломатичного, військового, економічного, інформаційного, гуманітарного та іншого характеру, спрямованих на відновлення територіальної цілісності, державного суверенітету України у міжнародно визнаних кордонах шляхом деокупації та реінтеграції АРК.

Читайте також