Україна має нову стратегію щодо повернення Криму - представник Зеленського

Також у серпні відбудеться установчий саміт Кримської платформи
Україна має нову стратегію щодо повернення Криму - представник Зеленського
Антон Кориневич (фото: УНІАН)
15 Березня 2021, 10:54
читать на русском

Україна має нову стратегію щодо повернення окупованого Криму. Йдеться про ухвалення конкретних нормативно-правових актів щодо деокупації та реінтеграції півострова.

Про це повідомив представник президента в Криму Антон Кориневич в етері телеканалу "Україна 24".

Повинна бути система пріоритетів. Дуже важливо показати бажання і здатність держави працювати щодо Криму, я говорю про ухвалення конкретних нормативно-правових актів, які ляжуть у правову основу подальшого руху в напрямку деокупації та реінтеграції, - зазначив він.

Кориневич нагадав, що 23 серпня відбудеться установчий саміт Кримської платформи. Він вважає, що вже не просто ініціатива, але і частина правової системи України, оскільки є указ президента Володимира Зеленського, який чітко створює цю платформу.

Читайте також

Я думаю, що зараз важливо виконати певне домашнє завдання, щоб показати, що Україна не тільки закликає міжнародних партнерів працювати в цьому напрямку, але й сама готова активно робити це, - сказав представник Зеленського.

Також 26 лютого Зеленський підписав вже другий указ щодо Криму, який одночасно створює організаційний комітет Кримської платформи, говорить про те, що уряд повинен протягом шести місяців розробити стратегію розвитку кримськотатарської мови. Своєю чергою, Рада національної безпеки й иоборони має розробити проєкт стратегії деокупації.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський вважає, що для деокупації Криму потрібні більш дієві міжнародні кроки: санкції за порушення прав людини.

1