Дощ і мороз до мінус 19: до кінця тижня в Україні очікуються погодні контрасти

Сьогодні в Україні вітряна погода - пориви вітру сягатимуть 17-22 м/с. У західних областях місцями очікується вітер зі швидкістю 25 м/с
Дощ і мороз до мінус 19: до кінця тижня в Україні очікуються погодні контрасти
Погода, мороз Фото: Парламент.UA
21 Лютого 2023, 08:12
читать на русском

Сьогодні у більшості областей пройдуть дощі, подекуди, крім заходу та крайнього півдня, з мокрим снігом. Температура повітря вночі становитиме 0 +5 градусів, на Лівобережжі 0 -5. При цьому вдень очікується +3 +8 градусів, а на заході та півдні країни +7 +12.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

У середу в західних областях прогнозується мокрий сніг і дощ. На решті території невеликий сніг із припиненням удень, вітер поступово слабшатиме; В Україні, крім південної частини, Прикарпаття та Закарпаття, очікується зниження температури повітря вночі та вдень до -3 до +2 градусів, на північному сході країни до -4 -11.

У четвер в Україні без істотних опадів. При цьому прогнозується подальше зниження температури на 3-7 градусів.

У п'ятницю в західних, північних та подекуди центральних областях очікується помірний дощ і сніг. Температура у східних, північно-східних областях становитиме вночі -10 -16, подекуди до -19 градусів, а вдень від - 4 до +2. У західних областях і на крайньому півдні температура повітря вночі становитиме близько 0 градусів. При цьому вдень прогнозується +6 +12 градусів, а на решті території вночі -3 -9 градусів, вдень +1 +7.

Нагадаємо, народний синоптик Станіслав Щедрін вважає, що весна в Україні буде ранньою. Березень розпочнеться з потепління, температура буде в межах +9...+11, на заході країни повітря прогріється до +10...+13. Опадів буде небагато, а сонця побільшає. В кінці березня побільшає хмар, але ще дужче потепліє. На заході та півдні можуть бути періоди, коли температура сягатиме +14....+18 градусів.

На початку квітня в Україну прийде похолодання. Зокрема, в Карпатах можливий сніг, а на решті території України - перші весняні зливи та грози. Але вже з другої декади місяця по всій країні почнеться тенденція до майже літньої погоди.

Читайте також