Дощі литимуть в Україні весь тиждень - синоптик

Метеорологи обіцяють українцям. теплу, проте вологу погоду
Дощі литимуть в Україні весь тиждень - синоптик
Дощ (Фото: Shutterstock)
17 Квітня 2023, 15:51
читать на русском

Як і прогнозували синоптики, квітень 2023 виявився прохолодним та з великою кількістю опадів.

За прогнозом кандидата географічних наук, синоптика Ігоря Кібальчича, під впливом антициклону, який цього тижня розташується над Середньою Азією та Казахстаном, в Україні активізуються південно-східні повітряні потоки.

Внаслідок такої атмосферної циркуляції, до нас знову почнуть надходити теплі та вологі повітряні маси з Чорноморсько-Кавказького регіону. Як наслідок, відновиться дощова погода у більшості областей, місцями опади супроводжуватимуться грозами та шквалистим посиленням вітру. Температурний фон виявиться близьким до середніх багаторічних показників, хоча і спостерігатимуться певні коливання протягом усього тижня.

Понеділок, 17 квітня

На території України очікується мінлива хмарність, без опадів. Лише у західній частині пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. Вітер східний, 7 – 12 м/с, вранці та вдень у південно-східній частині України можливі пориви до 15 – 20 м/с. На акваторії Азовського моря шторм. Температура повітря вночі становитиме +3…+8 °С, вдень +11…+16 °С, у Криму +16…+21 °С.

Вівторок, 18 квітня

В Україні без істотних опадів. Лише на Одещині, вдень також місцями у Криму та західних областях пройде невеликий дощ. Вітер східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, вдень +11…+16 °С, у південних областях та Криму +15…+20 °С.

Середа, 19 квітня

Атмосферні фронти з Чорного моря спричинять дощі у південних та західних областях, вдень також опади поширяться на східні та центральні області України. У Криму та Приазов'ї пролунають грози, місцями можливий град. Вітер східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +4…+9 °С, вдень +11…+16 °С, у Криму та центральних областях +13…+18 °С.

Четвер, 20 квітня

В Україні очікується хмарна та нестійка погода. Пройдуть дощі, вдень у Криму та більшості південних областей сильні дощі. Лише у північних областях та на Поліссі без істотних опадів. Вітер східний / північно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +4…+9 °С, вдень +12…+17 °С, подекуди до +20 °С.

П'ятниця, 21 квітня

Дощова погода утримається у південних, центральних, східних, вдень також у західних областях. У північній частині та на Поліссі без опадів. Вітер переважно північно-східний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +12...+17 °С.

Субота, 22 квітня

Дощова погода очікується у південних та східних областях, на решті території України під впливом молодого антициклону опадів не передбачається. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +3…+8 °С, вдень +12…+17 °С.

Неділя, 23 квітня

По всій території України, за винятком Криму, очікується суха та малохмарна погода. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Вночі повітря охолоне до +2…+7 °С, вдень прогріється до +15…+20 °С.

Нагадаємо, погода у квітні цього року буде прохолодною та багатою на опади. Перша десятиденка місяця була з дощами, снігом та заморозками. У другій декаді місяця трохи теплішими стануть ночі, проте сильного тепла не буде. І лише у другій половині місяця з'явиться тенденція до потепління, а опадів стане менше.

1