Дощі покидають Україну: прогноз погоди на середу

5 жовтня до України надійде тепле та сухе повітря
Дощі покидають Україну: прогноз погоди на середу
Жовтень
5 Жовтня 2022, 08:04
читать на русском

Відсьогодні, 5 жовтня, до України на тиждень повертається тепло, триватиме коротке бабине літо.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила синоптик Наталка Діденко.

Завтра, 5-го жовтня, в Україні суттєвих опадів не очікується, лише на Харківщині та Сумщині покапають якісь залишки атмосферного фронту, - прогнозує синоптиця.

Надалі, за словами Діденко, повсюди в Україні переважатиме суха погода. Температура повітря підвищиться і становитиме найближчими днями +14+21 градус. Свіжіше буде на північному сході, на Чернігівщині, Сумщині, Харківщині, +9+12 градусів. Там температура підвищуватиметься, починаючи від четверга.

У столиці, за прогнозом синоптика, також стане тепліше.

У Києві нарешті, починаючи з завтрашнього дня, дощі припиняться і підростуть градуси. І суха погода триватиме в столиці аж до наступної середи - хіба що у неділю набіжать якісь вологі хмарки, проте нічого серйозного. Температура повітря в Києві 5-го жовтня трохи підросте і крутитиметься поблизу +12+14 градусів. Надалі потепліє до +15+19 градусів, - - зазначила Діденко.

Нагадаємо, що в жовтні 2022 року місячна кількість опадів очікується 26-58 мм, а середня місячна температура прогнозується в межах 5-11 градусів тепла, що близько до кліматичної норми.