Дощі припиняться, а температура підвищиться: прогноз погоди на 7 квітня

Робочий тиждень в Україні розпочнеться за температури плюс 22-24 градуси
Дощі припиняться, а температура підвищиться: прогноз погоди на 7 квітня
Погода, весна (Фото: Парламент.UA)
6 Квітня 2024, 15:47
читать на русском

Малорухомий атмосферний фронт із заходу принесе мешканцям більшості областей України невеликі, часом помірні дощі, у західній частині місцями пролунають грози. За умов домінування вологої повітряної маси та слабкого вітру підвищиться ймовірність виникнення туманів у нічні та ранкові години. На тлі стійкого зростання тиску, у неділю опади поступово припиняться, а температура повітря почне підвищуватись особливо вночі.

Про це пише синоптик Ігор Кибальчич для Метеопрог.

  • У західних областях мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень +14...+19 °С, на Закарпатті до +21 °С.
  • У північних областях хмарно із проясненнями. Вночі та вдень місцями пройде невеликий дощ. Подекуди тумани. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +6...+11 °С, вдень +14...+19 °С.
  • У центральних областях хмарно із проясненнями. Вночі та вдень місцями невеликий дощ. Подекуди тумани. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +15…+20 °С.
  • У південній частині місцями очікуються короткочасні дощі, на Одещині можливі грози. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +15…+20 °С.
  • У східних областях істотних опадів не передбачається, лише на Харківщині місцями пройде невеликий дощ. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, вдень +16…+21 °С.

Нагадаємо, на території України перша половина квітня прогнозується аномально теплою, в окремі дні денна температура повітря підвищуватиметься до +20 - 25 °С, у західній та південній частині місцями +26…+28 °С; а вночі коливатись в межах +3…+10 °С. На півночі Лівобережжя можливі нічні заморозки наприкінці першої декади до 0…-5 °С, переважно у пониженнях рельєфу і вздовж річок. Однак, приблизно з 9 - 10 квітня ночі стануть помітно теплішими по всій країні. У середньому протягом місяця температура повітря виявиться на 2 – 3,5 °С вищою за кліматичну норму.

Опади випадатимуть переважно у вигляді дощів, в окремі дні місцями можливий дрібний град та грози. Загальна кількість опадів очікується недостатньою у більшості областей, оскільки переважатиме поле підвищеного атмосферного тиску по всій південно-східній частині Європи. Імовірність випадання снігу незначна (за винятком Карпатського регіону, де сніг у квітні є нормою). Таким чином, сумарна кількість опадів за місяць очікується приблизно на 20 – 30 % нижче за середні багаторічні показники. У зв'язку з тенденцією розвитку посухи в деяких областях зросте рівень пожежної небезпеки.

Читайте також

1