Дощі та мокрий сніг: синоптики попередили про різку зміну погоди

Циклон принесе в Україну мороз та опади
Дощі та мокрий сніг: синоптики попередили про різку зміну погоди
Дощ, погода, осінь, весна Фото: УНІАН
12 Жовтня 2021, 07:03
читать на русском

Синоптики попередили мешканців України про різку зміну погоди - на тижні очікуються морози, мокрий сніг та дощі.

Український гідрометеорологічний центр повідомляє, що протягом вівторка, середи та четверга через нашу територію проходитиме циклон з південного заходу на північний схід, відповідно у більшості регіонів очікується хмарна погода з дощами.

12 жовтня у західних, вдень і у Житомирській, Вінницькій та Одеській областях прогнозується невеликий дощ, протягом доби 13 жовтня та вночі 14 жовтня в більшості областей очікуються помірні дощі. Вдень 14 жовтня в Україні без істотних опадів. Температура вночі 1-8 градусів тепла, вдень 8-14, на півдні та сході країни 12-18.
В Карпатах очікується невеликий дощ та мокрий сніг, температура вночі та вдень від 2 градусів морозу до 5 тепла.

Але наприкінці тижня знову буде встановлюватися антициклональний характер погоди, тобто очікуємо більше сонячних прояснень та спокійну погоду, - йдеться у повідомленні.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що дощі 12 жовтня періодично йтимуть в західних та північних областях, а також зачеплять Вінниччину. У Карпатах дощ переходитиме часом у сніг.

Температура повітря особливо не зміниться: вночі від 3 морозу до 4 тепла, на високогір‘ї до 5 морозу, вдень в Україні передбачається 9-13 градусів, у східних областях та на південному сході 10-16 градусів.

У Києві дощу не очікується. Температура повітря в столиці вдень становитиме близько 11-14 градусів.

Раніше синоптики повідомляли, що в Україні на Покрову очікуються опади.

Читайте також