Дощі та мокрий сніг: синоптики про погоду у вихідні

В окремих областях потеплішає до плюс 20 градусів
Дощі та мокрий сніг: синоптики про погоду у вихідні
Весна, квітень (Фото: Парламент.UA)
8 Квітня 2022, 16:21
читать на русском

Після значного потепління в Україну знову прийде похолодання, яку супроводжуватимуть дощі та мокрий сніг.

Про це повідомила синоптиця Наталка Діденко.

У вихідні, 9 та 10 квітня погода обіцяє бути теплою, проте "по-весняному строкатою".

У суботу у західних та північних областях України пройдуть періодичні дощі, в Карпатах та прикарпатських областях, ймовірно, з мокрим снігом.

На решті території України - південна частина, центральні області, Схід - домінуватиме суха погода, хіба що завтра ввечері на Харківщині пройде місцями невеликий дощ, - каже Діденко.

До перепадів настрою погоди додасться сильний вітер, який може сягати до 20 метрів на секунду.

Температура повітря на значній частині нашої території очікується у суботу високою, +14+20 градусів. Проте на крайньому заході, місцями у північних областях та в прибережних районах України повітря завтра буде вже свіжішим, +11+14 градусів, - зазначає синоптиця.

У Києві та області прогнозується дощ. Вдень потепліє до плюс 14.

Діденко попередила, що у неділю-понеділок (10 та 11 квітня) очікується відчутне похолодання. Вдень температура повітря сягатиме 11 градусів.

Загалом в Україні похолодання 10-го квітня торкнеться західних, північних областей, Вінниччини та Одещини.
На Сході, у більшості центральних областей та південної частини ще втримається тепла повітряна маса. 11 квітня похолодання пошириться далі, лише в Харківській, Луганській, Донецькій та Запорізькій областях очікується +15+20 градусів. Але 12-го квітня температура повітря знизиться й там також, - додала Діденко.

Нагадаємо, народний синоптик Станіслав Щедрін каже, що з 20 по 30 квітня в Україні очікується похолодання - вдень від 9 до 15 градусів тепла, вночі - від 3 до 5 тепла.

Читайте також