Дощі та різкі коливання температури очікуються в Україні у наступні три доби

На півдні України буде по-весняному тепло - до плюс 16 градусів
Дощі та різкі коливання температури очікуються в Україні у наступні три доби
Дощ зі снігом (Фото: УНІАН)
6 Лютого 2024, 15:43
читать на русском

На цьому тижні погода в Україні буде доволі різноманітною. На більшу частину території нашої країни впливатимуть атмосферні фронти. Відповідно по всій країні, крім півдня, очікуються опади у вигляді дощів та мокрого снігу, а температура коливатиметься.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Сьогодні, за прогнозом синоптиків, в Україні очікуються дощі. Місцями, крім півдня, дощі будуть з мокрим снігом. Температура в більшості західних, південних, Вінницькій областях та в Криму становитиме 8-13°, на Одещині потеплішає до весняних +17°, а на решті території буде 2-8° тепла.

У наступні дві доби, за даними Укргідрометцентру, часом пройде невеликий мокрий сніг та дощ. Лише на півдні, а в четвер і на півночі країни буде без істотних опадів.

Температура 7 лютого вночі 2-7°, вдень 7-12° тепла, на півдні  - до +16°. У північно-східних областях вночі 1-6° морозу, вдень 2-7° тепла.

"8 лютого в більшості областей очікується зниження температури на 3-6 градусів", - прогнозують синоптики.

Вітер очікується західний та північно-західний, 7-12 м/с.  6-7 лютого його пориви сягатимуть 15-20 м/с, а сьогодні на високогір'ї Карпат 25-30 м/с.

Нагадаємо, цього тижня спостерігатиметься активне зональне перенесення повітряних мас та переважання поля зниженого тиску. Завдяки інтенсивному надходженню теплого і вологого повітря середземноморського та атлантичного походження, температурне тло в нашій країні очікується аномально високим. У південних та західних областях не виключені добові рекорди максимальної температури, особливо у другій половині тижня. Крім того, практично щодня атмосферні фронти і циклональна діяльність забезпечуватимуть нас опадами у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. На початку тижня також помітно посилиться вітер західної чверті з поривами місцями до 20 – 22 м/с.

Читайте також