Дощі та сніг - синоптики повідомили про погоду в Україні

Очікуються сильні пориви вітру
Дощі та сніг - синоптики повідомили про погоду в Україні
Погода, дощ Фото: Pexels
24 Березня 2021, 08:04
читать на русском

Сьогодні, 24 березня, у більшості областей України очікується холодна та волога погода.

Як повідомляє Український гідрометцентр, в західних, північних, Вінницькій областях, вночі та на півдні країни - без істотних опадів. На решті території - невеликий сніг, удень із дощем. У східних, Дніпропетровській та Запорізькій областях удень очікуються помірні опади.

Вітер північно-східний, 7-12 м/с, у центральних і східних областях місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 1-6° морозу, на заході країни до 9° морозу, в східних областях близько 0, вдень 1-6° тепла; в Карпатах вночі 7-12° морозу, вдень 3-8° морозу.

У Києві - без істотних опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 1-3 морозу, вдень 4-6° тепла.

Читайте також

У четвер, 25 березня, в західних, північних та Вінницькій областях - без істотних опадів; температура повітря вночі становитиме 3-8° морозу, вдень 4-9° тепла, в Карпатах вночі 7-12° морозу, вдень 0-5° морозу.

На решті території України вночі значні опади переважно у вигляді мокрого снігу, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, вдень невеликий мокрий сніг і дощ; температура повітря вночі становитиме від 2° тепла до 3° морозу, вдень 0-5° тепла. Вітер буде  північно-східний, 7-12 м/с.

У Києві опадів не очікують. Вітер буде північно-східний, 7-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме до 5 морозу, вдень до 8 градусів тепла.

Раніше синоптики повідомляли, що до 31 березня на термометрах буде стабільно вище нуля. Однак у ці дні теж очікуються опади: спочатку вони накриють західні та північні регіони – Закарпатську, Львівську, Волинську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Житомирську, Чернігівську, Київську області; надалі дощі пройдуть у центральній, східній та південній частині України.

1