Синоптики прогнозують холодну погоду в Україні до кінця березня

Розраховувати на незначне потепління можна не раніше, ніж у суботу, 27 березня
Важливо
Синоптики прогнозують холодну погоду в Україні до кінця березня
Березень (Фото: picabu)
23 Березня 2021, 21:30
читать на русском

До кінця березня в Україні збережеться нестійка холодна погода з вітром і опадами.

Про це розповіли синоптик Наталія Голеня та метеоролог Наталка Діденко, повідомив Обозреватель.

До 25 березня буде холодно. Варто очікувати помірні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, особливо у південних та східних областях, а також у частині центральних, а саме – у Кіровоградській та Дніпропетровській. Місцями буде налипання мокрого снігу, ожеледь, сніговий покрив буде неміцним, - розповіла Голеня.

За словами Діденко, найближчим часом в Україні домінуватимуть вологе повітря і вітер.

Опадів сильних не очікується, але невеликий мокрий сніг вірогідний. Вітер поривчастий. Нічна температура повітря може опускатися від 0 до 5 градусів морозу. На високогір'ї Карпат навіть нижче. Вдень буде 1-6 градусів тепла, – повідомила вона.

У п'ятницю, 26 березня, короткочасні опади у вигляді дощу та снігу очікуються у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. По всій Україні температура вночі продовжить опускатися нижче 0 градусів, але вдень буде значно тепліше.

Читайте також

В суботу, 27 березня, дощі пройдуть лише в деяких західних регіонах - Львівській, Рівненській та Волинській областях.

До кінця березня вночі прогнозується від 1 до 5 тепла, а денні показники складатимуть 7°...12° з позначкою плюс, - повідомила Голеня.

Впродовж 28-31 березня на термометрах буде стабільно вище нуля. Однак у ці дні теж очікуються опади: спочатку вони накриють західні та північні регіони – Закарпатську, Львівську, Волинську, Івано-Франківську, Чернівецьку, Житомирську, Чернігівську, Київську області; надалі дощі пройдуть у центральній, східній та південній частині України.


Контекст. Як повідомляв український гідрометцентр в Україні 22-24 березня очікується холодна погода з нічними морозами та поривчастим вітром, вдень повітря прогріватиметься максимум до 8° тепла.

1