Дощі та спека: прогноз погоди на 1 серпня

У Карпатах очікується суттєве похолодання
Дощі та спека: прогноз погоди на 1 серпня
Літо, погода (Фото: Парламент.ua)

У понеділок, 1 серпня, в деяких областях України стовпчики термометрів піднімуться до 34 градусів тепла. Очікується дощова погода.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Найближчої ночі короткочасні дощі пройдуть у західних областях (окрім Львівщини) та подекуди походять по півдню і центру України. На півночі, сході України, Черкащині, Полтавщині вночі буде сухо. Вранці та вдень у понеділок волога повітряна маса з дощами посуне в східному напрямку, тому, знову ж, вранці та вдень короткочасні дощі, місцями з грозами, охоплять центральні області, південну частину, затримаються у Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Північ, північний схід та значна частина Західної України буде вже без опадів, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що ввечері 1-го серпня опади припиняться, проте на решті територій домінуватиме волога погода з дощами та грозами.

Своєю чергою стовпчики термометрів у більшості областей України покажуть +26+32 градусів, на півдні та південному сході до +34 градусів. З 22 до 26 градусів тепла буде на Житомирщині та Вінниччині. Проте в західних регіонах буде найнижча температура - від 18 до 22 градусів, у Карпатах +12+17.

У Києві буде спекотна погода, вдень до +30 градусів.

Більша частина доби в столиці буде сухою, а ось завтра ввечері до Києва наблизиться атмосферний фронт і пройдуть короткочасні дощі з грозами, - додала вона.

Нагадаємо, у серпні синоптики прогнозують українцям достатньо суху та спекотну погоду.

1