Дощі з грозами та тепло - синоптики про погоду у вихідні

Для походу до храмів на освячення пасок українцям доведеться брати парасолі
Дощі з грозами та тепло - синоптики про погоду у вихідні
Весна, погода, Великдень (Фото: Парламент.UA)
30 Квітня 2021, 21:30
читать на русском

Синоптики обіцяють, що у святкові вихідні погода обіцяє бути по-весняному мінливою, проте теплою.

За прогнозом Українського гідрометцентру, 1 травня вночі у північних, центральних, подекуди в південних, Харківській та Закарпатській областях, вдень на заході, сході та південному сході країни пройдуть короткочасні дощі, місцями грози. На решті території без опадів. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с.

Температура повітря вночі 6-11 градусів, вдень 17-22, у південній частині до 25; на високогір'ї Карпат вночі 1-6 тепла, вдень 7-12 градусів.

2 травня вночі у південно-західних областях, вдень в Україні, крім сходу та південного сходу, пройдуть короткочасні грозові дощі, на Закарпатті, вдень у західній частині місцями значні дощі.

3 травня на Лівобережжі місцями невеликі короткочасні дощі, грози, на решті частині території країни - погода без опадів. Вітер південно-східний з переходом на південно-західний, 7-12 м/с, вдень 3 травня у західних, північних та центральних областях місцями пориви 15-20 м/с .

Температура повітря вночі 8-13 градусів, вдень 2 травня 18-23, 3 травня 14-19, на сході до 25; у західних областях 3 травня вночі 5-10, вдень 9-14 градусів.

Читайте також

За даними синоптиці Наталки Діденко, в Україні на Великдень буде тепло.

Температура повітря у денні години очікується +15+20 градусів, при наполегливішому сонечку +20+24 градуси.

Вночі +7+13, на північному заході та Заході +4+10 градусів.

Завтра, в суботу, дощі пройдуть у західних та східних областях, на решті території України переважатиме суха погода.  У неділю, на Великдень, дощі передбачаються вночі в західних областях. Потім, поступово, від ранку до вечора дощі з грозами прямуватимуть у східному напрямку і захоплюватимуть впродовж 2-го травня Північ, Центр, Південь (окрім Запоріжжя та Криму). У східних областях на Великдень істотні опади малоймовірні.

У Києві завтра, в суботу, дощів не прогнозують. На Паску в Києві вночі буде зоряно, прохолодно, +9+12 градусів.

Вдень 2-го травня почне прибувати комфортне тепло, збільшуватися хмарність, посилиться південно-східний вітер, увечері можуть пройти грози.

Нагадаємо, народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що перші числа травня Україну захоплять дощі, але вони будуть недовготривалими. Вже через кілька днів почнеться справжня літня спека, а 8- 10 травня стовпчики термометрів піднімуться місцями до 30 градусів.