Дощі з морозами повертаються в Україну: синоптики про погоду 22 лютого

До вечора дощі огорнуть більшу територію країни
Дощі з морозами повертаються в Україну: синоптики про погоду 22 лютого
Дощ зі снігом (Фото: УНІАН)
22 Лютого 2022, 08:06
читать на русском

Найближчими днями погода в Україні буде мінливою, в окремі області повернуться мінусові температури.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, опади пройдуть практично по всій країні. Температура повітря значно перевищуватиме кліматичну норму для цього періоду, проте з середини тижня трішки знизиться.

Під кінець робочого тижня у полі підвищеного тиску опади припиняться.

22 лютого вдень у південних, центральних та східних областях прогнозується невеликий дощ, на решті території без опадів. Вдень в західних областях місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Температура повітря вдень становитиме 5-12 градусів тепла. У Карпатах місцями прогнозується невеликий мокрий сніг за температури 0-5 градусів морозу.

В середу в Україні, крім північних та центральних областей, часом дощ, в четвер в більшості областей переважно без опадів. Температура вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 1-6° тепла, на південному сході країни вночі 2-7° тепла, вдень 5-10°.

Синоптиця Наталя Діденко повідомляє, що у середу та четвер в Україні очікується незначне похолодання. Проте вихідними? 26-27 лютого, зазначила вона, знову потепліє.

Нагадаємо, до кінця зими в Україні очікується аномально тепла погода, а в деяких областях найближчим часом можливий прихід метеорологічної весни, оскільки плюсова температура очікується як вдень, так і вночі.

Читайте також

1