Дощі з снігом та холод збережуться протягом тижня - прогноз синоптика

Температура повітря в західних областях буде на 2-4 градуси нижчою за норму
Дощі з снігом та холод збережуться протягом тижня - прогноз синоптика
Дощ (фото: Pexels)
3 Квітня 2023, 17:52
читать на русском

За попередніми прогнозами, квітень 2023 буде прохолодним та з великою кількістю опадів. Перший тиждень другого весняного місяця очікується саме таким.

Кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич пояснив, що атмосферні умови над Європою складаються в такий спосіб, що холодні повітряні маси проникли у південні широти, до Середземного моря. Внаслідок цього активізувалася циклонічна діяльність над Балканським півостровом і Туреччиною. При цьому, більшість атмосферних фронтів і циклонів зміщуватиметься через територію України.

Таким чином, найближчими днями очікується значна кількість опадів по всій країні, а в західних областях в окремі дні – снігопади. Температурний фон загалом очікується в межах норми, у західній частині нижче за норму на 2 – 4 °С.

Вівторок, 4 квітня

Вночі у західних областях сніг та мокрий сніг, у північних та місцями східних областях невеликий дощ. Вдень черговий циклон із півдня принесе дощі на Одещину та Поділля. У Карпатах та на Прикарпатті сніг / мокрий сніг. На решті території країни без істотних опадів. Вітер північний / північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень +10...+15 °С. У західних областях вночі -5...0 °С, вдень 0...+5 °С.

Середа, 5 квітня

Очікуються опади у вигляді дощу, в західних областях місцями сильний сніг і мокрий сніг, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вдень у південній частині та місцями у центральних областях можливі грози. Лише у північних та східних областях переважно без опадів. Вітер східний, у західних областях північний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 °С, вдень +12…+17 °С. У західній частині вночі -3...+2 °С, вдень +1...+6 °С.

Четвер, 6 квітня

Вночі збережуться сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу у західній частині, вдень по всій території країни пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. Вітер східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +12…+17 °С. У західних областях вночі -1...+4 °С, вдень +6...+11 °С.

П'ятниця, 7 квітня

По всій території України очікуються короткочасні дощі, місцями з грозами. Вітер східний, 3 - 8 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме +4…+9 °С, вдень +8…+13 °С.

Вихідні, 8 – 9 квітня

В Україні утримається дощова погода. У центральних та східних областях опади будуть інтенсивними. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +3…+8 °С, вдень +9…+14 °С.

Нагадаємо, погода у квітні цього року буде прохолодною та багатою на опади. Перша десятиденка місяця очікується з дощами, снігом та заморозками. У другій декаді місяця трохи теплішими стануть ночі, проте сильного тепла не буде. І лише у другій половині місяця з'явиться тенденція до потепління, а опадів стане менше.

1