Дружина нардепа Торохтія під час війни придбала елітну нерухомість в Болгарії та в Києві

Дружина Торохтія працює радницею на платній основі т.в.о. гендиректора ДП "Антонов"
Головне
Дружина нардепа Торохтія під час війни придбала елітну нерухомість в Болгарії та в Києві
Богдан Торохтій та Аліна Левченко
27 Червня 2023, 16:51
читать на русском

Дружина нардепа від "Слуги народу" Богдана Торохтія – Аліна Левченко у серпні 2022 року придбала квартиру та приміщення в Болгарії, у курортному місті Несебр.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні Bihus.Info

Як з'ясували журналісти, ще через кілька місяців вона купила квартиру і паркомісце на Печерську в Києві.

Bihus.Info нагадує, що Левченко зараз працює радницею на платній основі т.в.о. гендиректора ДП "Антонов", що входить до концерну "Укроборонпром".

За даними болгарського майнового реєстру, 1 серпня 2022 року Аліна Левченко придбала квартиру площею 59 кв. м та приміщення на першому поверсі площею 283 кв. м у житловому комплексі Valencia Gardens у Несебрі.

За даними болгарського реєстру нерухомості, сума угоди становила близько 59 тис. доларів, хоча орієнтовна ринкова вартість цієї нерухомості становить набагато більше - близько 477 тис. доларів.

Це сучасний ЖК, розташований на першій лінії моря у новій частині міста. На території Valencia Gardens є басейн, джакузі, СПА та фітнес-центр, лобі-бар, ресторан, медичний центр та підземний паркінг.

Крім цього, у жовтні 2022-го Аліна Левченко придбала квартиру площею 68 кв. м у ЖК "Новопечерська вежа" в Києві, а в березні 2023-го паркомісце там же. Ринкова вартість такої квартири у стані після будівельників становить 114 тис. доларів. Паркомісця – 30 тис. доларів.

Також журналісти з’ясували, що з 24 лютого 2022 року по 1 червня 2023-го нардеп Торохтій вісім разів виїжджав за межі України і жодного разу нічого не повідомляв про перебування за кордоном у своїх соцмережах. Загалом після повномасштабного вторгнення РФ парламентар перебував за межами України понад 90 днів – це приблизно три місячні відпустки за півтора року.

Завдяки публікаціям Левченко в Instagram журналістам вдалося ідентифікувати виїзди Торохтія до Греції, Туреччини, Катару та ОАЕ.

Раніше Левченко заявила, що її статки дозволяють купувати дорогі автомобілі.

Так вона відреагувала на інше розслідування Bihus.Info. Там йшлося про те, що після повномасштабного російського вторгнення родина Торохтія встигла змінити три автомобілі, усі вони купувались на ім’я його дружини Аліни Левченко. Дружина — донька футбольного тренера Віталія Левченка, колишня помічниця нардепа Сергія Капліна та колишня радниця ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

За даними попереднього розслідування видання, нардеп фракції "Слуга народу" Богдан Торохтій був одним з візитерів офісу тіньового куратора групи депутатів парламенту — бізнесмена Іллі Павлюка. Ця група відома організованими голосуваннями на користь різних фінансово-промислових груп, найчастіше в інтересах олігарха Ріната Ахметова. Торохтій злагоджено голосував з усією групою.

1