ДСНС інформуватиме українців не лише про повітряну тривогу

Систему протестували у вересні цього року
ДСНС інформуватиме українців не лише про повітряну тривогу
Водій, телефон (фото: Pexels)
11 Жовтня 2022, 21:42
читать на русском

Державна служба надзвичайних ситуацій буде активно використовувати свою нову систему сповіщення про надзвичайні ситуації через мобільні телефони, бо вона є ефективною.

Про це пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Звичайно, ми будемо використовувати цю систему. Вона показала свою ефективність на Заході. Тому ми переймаємо у них найкращий досвід та втілюємо у життя в українських реаліях сьогодення. Тут йдеться не тільки про сигнали, наприклад повітряної тривоги, або загрозу обстрілів, а й про попередження про надзвичайні ситуації та першочергові дії під час аварій, катастроф, НС техногенного або природного характеру, як то підтоплення, хімічна небезпека та інше, - сказав Хорунжий.

Він зазначив, що систему протестували протягом минулого місяця.

Є такі вимоги для того, щоб система працювала, як годинник, щоб люди чітко отримували повідомлення у разі загрози. Це дуже важливо. Це повідомлення, які з'являються у дуже короткий термін із короткими порадами, вони проходять поверх усіх інших повідомлень, які є на телефонах та мають гучний сигнал, - додав пресофіцер ДСНС.

Нагадаємо, ДСНС перевірило налаштування обладнання мереж операторів мобільного зв’язку для розсилки інформаційних повідомлень абонентам мобільного зв'язку із використанням технології Cell Broadcast, а також можливість отримання повідомлень на різних моделях мобільних телефонів, які використовуються абонентами операторів мобільного зв’язку в Україні.

1