ДСНС попереджає про перший рівень погодної небезпеки

Майже на всій території країни буде вітряно
Важливо
ДСНС попереджає про перший рівень погодної небезпеки
Вітер, погодні умови Фото: УНІАН
9 Грудня 2020, 09:19
читать на русском

Сьогодні, 9 грудня 2020 року, у західних, південних та південно-східних областях України пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Оголошено жовтий, І рівень небезпечності.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС) із посиланням на дані Укргідрометцентру.

Також надзвичайники попереджають, що у зв'язку зі зниженням температури повітря, 8-10 грудня на рівнинних річках країни (крім української ділянки Дунаю, Дніпровського та Каховського водосховища) очікується поява та подальше посилення льодових явищ у вигляді заберегів, шугоходу, на окремих ділянках – встановлення льодоставу.

Синоптиця Наталка Діденко у себе на сторінці у Facebook повідомила, що у середу Україна ще побуде під впливом потужного північно-східного антициклону Xavier, тому суттєвих опадів не буде.

Читайте також

Лише на Одещині, у Миколаївській, Херсонській областях та в Криму є ймовірність невеликого дощу або мокрого снігу - відголоски південної циклонічності. Серйозний активний циклон над Італією Yvonne поки що нам не загрожує, проте саме це борюкання, у кого корона вища - антициклону та циклону, й зумовлює в Україні сильний вітер, - повідомила вона.

Нагадаємо, народні синоптики прогнозують, що Новий 2021 рік українці зустрічатимуть без снігу та морозу, зате з дощем.