Два мільйони доз китайської вакцини CoronaVac відправили до України

Головне
Інактивована вакцина 10 березня була зареєстрована МОЗ України
Головне
25 Березня, 13:10

В Україну відправлено першу партію вакцин проти COVID-19 CoronaVac з Китаю.

Про це повідомило посольство України в Китаї на своїй сторінці у Фейсбуці.

Завдяки наполегливим зусиллям посольства 25 березня цього року в Україну було відправлено першу партію із замовлених країною 1,915 млн вакцин проти COVID-19 "CoronaVac" виробництва китайської компанії Sinovac Biotech, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що інактивована вакцина, що була 10 березня зареєстрована МОЗ України, пройшла усі етапи клінічних досліджень, офіційно підтвердивши її ефективність і безпечність, і наразі вже широко застосовується для захисту населення від пандемії у КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Китайська вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech Фото: Посольство України в Китаї


Компанія Sinovac Biotech була заснована у 1999 р. і наразі є світовим лідером у розробці та виробництві вакцин різних типів (гепатит A і Б, вітряна віспа, пташиний грип H5N1, свинячий грип H1N1, ентеровіруси тощо).


Контекст. Україна домовилась про закупівлю вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19 китайської фірми Sinovac. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) заявив, що на вимогу китайського постачальника, закупівлею займатиметься приватна компанія. Нею стала "Лекхім", пов'язана з ексрегіоналкою Раїсою Богатирьовою.

3 лютого НАБУ розпочало досудове розслідування щодо можливих зловживань при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по 17,85 долара за дозу за допомогою приватної фірми-посередника. Оприлюднена ціна закупівлі однієї дози вакцини стала чи не найвищою у світі, а її "загальна ефективність" під час останнього етапу тестувань у Бразилії показала лише 50,38%.

Детальніше про закупівлю китайської вакцини Україною читайте у нашому матеріаліКорупційна змова: китайську вакцину Україна отримає через ексрегіоналку Богатирьову.

Читайте також наш матеріал: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення