Грузія відмовляється від китайської вакцини Sinovac, яку придбала Україна

Вона надає перевагу вакцині компанії Pfizer
Грузія відмовляється від китайської вакцини Sinovac, яку придбала Україна
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
13 Січня 2021, 20:19
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я Грузії не розглядає імпорт китайської вакцини від коронавірусу компанії Sinovac Biotech, яку має намір придбати Україна, через недостатню кількість інформації про неї.

Про це заявила глава відомства Катерина Тікарадзе, передає "Эхо Кавказа".

Що стосується вакцин, то ми говоримо про вакцини Pfizer і AstraZeneca. Китайська вакцина не має достатньо інформаційного матеріалу і надійності на цей період, тому МОЗ на даному етапі категорично не розглядає впровадження китайської вакцини, – говорить Тікарадзе.

Читайте також

За її словами, Грузія отримала підтвердження від платформи COVAX про постачання вакцини Pfizer для медперсоналу. Наразі йде інтенсивна підготовка до вакцинації.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти  COVID-19.

У разі, якщо вакцина проти коронавірусу Sinovac Biotech, яку вже замовила Україна, не пройде завершальний етап клінічних випробувань, сплачені за неї кошти нашій країні повернуть.

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка (досьє Ляшка), це нормальна практика, коли укладають контракт на постачання вакцини до завершення клінічних випробувань. За його словами, інші країни також робили так.

1