Два мільйони доз китайської вакцини CoronaVac відправили до України

Інактивована вакцина 10 березня була зареєстрована МОЗ України
Головне
Два мільйони доз китайської вакцини CoronaVac відправили до України
Китайська вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech Фото: Посольство України в Китаї
25 Березня 2021, 13:10
читать на русском

В Україну відправлено першу партію вакцин проти COVID-19 CoronaVac з Китаю.

Про це повідомило посольство України в Китаї на своїй сторінці у Фейсбуці.

Завдяки наполегливим зусиллям посольства 25 березня цього року в Україну було відправлено першу партію із замовлених країною 1,915 млн вакцин проти COVID-19 "CoronaVac" виробництва китайської компанії Sinovac Biotech, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що інактивована вакцина, що була 10 березня зареєстрована МОЗ України, пройшла усі етапи клінічних досліджень, офіційно підтвердивши її ефективність і безпечність, і наразі вже широко застосовується для захисту населення від пандемії у КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії тощо.

Китайська вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech Фото: Посольство України в Китаї


Компанія Sinovac Biotech була заснована у 1999 р. і наразі є світовим лідером у розробці та виробництві вакцин різних типів (гепатит A і Б, вітряна віспа, пташиний грип H5N1, свинячий грип H1N1, ентеровіруси тощо).


Контекст. Україна домовилась про закупівлю вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19 китайської фірми Sinovac. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) заявив, що на вимогу китайського постачальника, закупівлею займатиметься приватна компанія. Нею стала "Лекхім", пов'язана з ексрегіоналкою Раїсою Богатирьовою.

3 лютого НАБУ розпочало досудове розслідування щодо можливих зловживань при закупівлі китайської вакцини компанії Sinovac Biotech по 17,85 долара за дозу за допомогою приватної фірми-посередника. Оприлюднена ціна закупівлі однієї дози вакцини стала чи не найвищою у світі, а її "загальна ефективність" під час останнього етапу тестувань у Бразилії показала лише 50,38%.

Детальніше про закупівлю китайської вакцини Україною читайте у нашому матеріаліКорупційна змова: китайську вакцину Україна отримає через ексрегіоналку Богатирьову.

Читайте також наш матеріал: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення

1