Два судна з українським збіжжям вийшли з портів України: куди вирушать

Кораблі перевозять 3,5 тисячі тонн пшениці і 60 тисяч тонн кукурудзи
Два судна з українським збіжжям вийшли з портів України: куди вирушать
Судна з українським збіжжям / Фото: facebook.com/MinInfra.UA
12 Серпня 2022, 11:00
читать на русском

Два судна з українським зерном та кукурудзою вийшли з портів "Чорноморськ" і "Южний" в Одеській області. Це стало можливим завдяки ініціативі "зернового коридору" в Чорному морі.

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Туреччини в Twitter-акаунті.

За даними відомства, з українських портів вийшли:

  • судно SORMOVSKY під прапором Белізу. На його борту 3,5 тисячі тонн пшениці. Корабель прямує з Чорноморська в місто Текірдаг, Туреччина.
  • корабель STAR LAURA під прапором Маршаллових островів. На його борту - 60 тисяч тонн кукурудзи. Корабель випливає з південного до Ірану.

Як повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури у Facebook, це вже п’ятий караван з українським продовольством. Він вирушив із портів "Чорноморськ" та "Південний".

Сьогодні вранці вийшов п’ятий караван із агропродукцією із українських портів. В його складі судно SORMOVSKIY 12, яке вийшло з порту "Чорноморськ", та балкер STAR LAURA з порту "Південний". На їх борту понад 63 тис. тонн агропродукції, - йдеться у повідомленні.

Судна з українським збіжжям / Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Зокрема, STAR LAURA стало першим судном класу Panamax, яке вийшло з порту "Південний" з початку реалізації "зернової ініціативи", та третім у загальному переліку суден-велетнів, які уже прямують "зерновим коридором".

12 серпня "Чорноморськ" та "Південний" приймуть ще 2 судна під завантаження – BRAVE COMMANDER та PETREL S. На них буде завантажено понад 40 тис. тонн українського зерна.

Судна з українським збіжжям / Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів з українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний". 1 серпня перше судно з зерном вийшло з порту в Одесі.

Читайте також

1