Двоє дітей отруїлися чадним газом у Львівській області

Також шпиталізували 27-річну дівчину
Двоє дітей отруїлися чадним газом у Львівській області
Швидка медична допомога (фото: УНІАН)
29 Листопада 2021, 15:17
читать на русском

Троє людей, серед яких двоє неповнолітніх, отруїлися чадним газом у Львівській області.

Як повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, 28 листопада на території області сталися два випадки отруєння чадним газом.

Перший випадок трапився близько 13:10 год в одній з львівських квартир на вул. Козланюка. Внаслідок отруєння у стані середнього ступеня важкості шпиталізували 27-річну дівчину.

Інший нещасний випадок зафіксували орієнтовно увечері в Самборі. Там, у квартирі п’ятиповерхового будинку, отруїлися чадним газом двоє дітей віком - дівчинка 12 років та хлопчик семи років.

Дітей у стані середнього ступеня важкості було госпіталізовано у Самбірську ЦРЛ.

Як пояснив начальник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько, при отруєнні чадним газом кров втрачає здатність насичуватись киснем, в результаті настає метаболічна асфіксія і людина не може дихати. Часто люди непритомніють, а тому не можуть покликати на допомогу. Отож, якщо ви відчули перші симптоми отруєння (головний біль, слабкість, нудота) потрібно викликати швидку, рятувальників та залишити приміщення.

Нагадаємо, 18 листопада у Вінницькій області знайшли мертвими шість членів багатодітної родини - всі вони отруїлися чадним газом.

Читайте також