Двоє нелегалів-африканців заблудились у Карпатах та кілька днів ходили лісами

Іноземців досить радісно зустріли українських прикордонників
Двоє нелегалів-африканців заблудились у Карпатах та кілька днів ходили лісами
Фото: dpsu.gov.ua
15 Лютого 2022, 18:51
читать на русском

В ніч з 14 на 15 лютого прикордонники відділу "Фальків" на Буковині затримали двох нелегалів-африканців, які кілька днів блукали лісами Карпат. Іноземці навіть зраділи зустрічі з працівниками ДПСУ.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України.

Зазначається, що про можливий незаконний перетин двома іноземцями інформацію до вищевказаного підрозділу надали офіцери відділу внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону. На слід невідомих вдалось вийти завдяки перевірці лінії державного кордону та прилеглої території.

Чоловіків з явними ознаками переохолодження та втомою прикордонники виявили серед лісу, в межах прикордонної смуги. Зі слів затриманих, вони декілька днів блукали лісами Карпат. А тому зустріч з українськими прикордонниками була доволі радісною для знесилених іноземців, - зазначили ДПСУ.

"Горе-туристи" виявились громадянами Алжиру 27 та 26 років. Чоловіки прибули до України легально, з метою навчання в одному зі столичних вишів у листопаді минулого року. Жодних документів у затриманих при собі не було, хто вони та куди направлялися стало відомо з їхніх слів.

Наразі студенти, яких врятовано від ймовірного переохолодження, а можливо й від смерті, перебувають в пункті тимчасового тримання прикордонного загону. З’ясовуються всі обставини правопорушення.

Нагадаємо, що у Харківській області чоловік намагався незаконну перетнути кордон, в обхід пункту пропуску, та потрапити до Росії з чотирма дітьми своєї співмешканки.

Читайте також