На Харківщині чоловік намагався незаконно потрапити до Росії з чотирма дітьми

Діти виявились не його, а його співмешканки
На Харківщині чоловік намагався незаконно потрапити до Росії з чотирма дітьми
Фото: facebook.com/DPSUkraine
12 Лютого 2022, 18:50
читать на русском

У Харківській області чоловік намагався незаконну перетнути кордон, в обхід пункту пропуску, та потрапити до Росії з чотирма дітьми своєї співмешканки.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Зазначається, що чоловіка зупинили днями прикордонники відділення "Козача Лопань" Харківського загону близько 22 години вечора за 20 метрів від державного кордону з РФ.

Як з’ясувалося згодом, чоловік, громадянин України 1987 року народження, мешканець Дніпропетровської області, разом з чотирма дітьми своєї співмешканки прямував у РФ до родичів. Оскільки у них не було документів, необхідних для перетинання кордону, він обрав незаконний спосіб – в обхід пунктів пропуску.

Чоловік розповів правоохоронцям, що його співмешканка погано ставилася до своїх дітей – двох хлопчиків та двох дівчаток, тому він і вирішив разом з ними потай потрапити до РФ.

Прикордонники також встановили, що у листопаді 2021 року вже затримували чоловіка. Він теж з цими дітьми намагався незаконно перетнути українсько-російський кордон, щоб потрапити до Воронежа. Але минулого разу з дітьми також була їхня мама. Тоді за рішенням суду чоловік і жінка за спробу незаконно перетнути кордон у складі групи осіб мали сплатити штраф по 8 500 грн.

Фото: facebook.com/DPSUkraine

Прикордонники притягнули чоловіка до адмінвідповідальності за спробу незаконного перетинання кордону. Крім того, в його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 ККУ "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини".

Наразі для з’ясування усіх обставин справи та прийняття подальшого правового рішення чоловіка разом з дітьми 2011, 2012, 2014 та 2017 років народження передано співробітникам Національної поліції.

Нагадаємо, що Служба безпеки України викрила ворожого агента, який готував вчинення теракту у Києві. Ним виявився місцевий житель, завербований представниками однієї з білоруських держструктур.

Читайте також