Джо Байден скасував укази Трампа щодо імміграційних обмежень

Президент прагне зміцнити імміграційну політику США
Джо Байден скасував укази Трампа щодо імміграційних обмежень
Джо Байден Фото: сторінка Joe Biden у Твіттері
3 Лютого 2021, 10:06
читать на русском
Президент США Джо Байден продовжує скасовувати укази попереднього президента Дональда Трампа. Зокрема, він прагне зміцнити імміграційну систему Америки.

Церемонія підписання документів транслювалася в прямому ефірі в вівторок з Білого дому.

Сьогодні я підписую кілька указів щодо зміцнення нашої імміграційної системи, спираючись на виконавчі розпорядження, які я вжив у перший день, щоби захистити "мрійників", скасувати заборону на в’їзд мусульман, а також покращити управління нашими кордонами, - заявив Байден.

Він намагається усунути наслідки "поганої політики", яку запроваджував попередній президент США, тому першим указом відновив виконавче розпорядження про возз’єднання сімей, щоби у мігрантів, які незаконно прибули до США, не відбирали дітей.

Читайте також

Другий указ стосується створення регіональної структури для усунення першопричин міграції. Третій документ має на меті відновити довіру в систему законної імміграції в США, а також зміцнити зусилля щодо інтеграції нових американців.

Нагадаємо, що 28 січня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав укази, які спрямовані на протидію зміні клімату.

Підписані ним укази визначають напрямок програми президента в області захисту навколишнього середовища, контрастуючи з політикою його попередника Дональда Трампа. Останній прагнув максимізувати видобуток нафти, газу і вугілля в США шляхом скасування нормативних обмежень і пом'якшення екологічних стандартів.

1