Єдиний реєстр зброї запрацює в Україні 2022 року - МВС

Які переваги у запровадженні ЄРЗ
Головне
Єдиний реєстр зброї запрацює в Україні 2022 року - МВС
Зброя Фото:Tima Miroshnichenko з Pexels
3 Грудня 2021, 06:11
читать на русском

В Україні вже 2022 року повноцінно запрацює Єдиний реєстр зброї.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, передає пресслужба МВС.

На початку наступного року ми презентуємо Єдиний реєстр зброї, що також суттєво подолає корупційну складову. Ця сфера викликала багато зауважень. Вже у березні-квітні реєстр запрацює повноцінно, - запевнив міністр.

Раніше в МВС назвали п'ять основних переваг запровадження Єдиного реєстру зброї:

  • Можливість подачі громадянами єдиного пакета документів для отримання комплексної послуги, яка полягає в одержанні необхідного дозволу на придбання та одночасно на зберігання зброї;
  • Мінімізація кількості документів, які подають заявники для отримання дозволів на зброю;
  • Надання магазинам з торгівлі зброєю повноважень фронт-офісу з прийому документів від заявників, передачі їх органам поліції та видачі заявникам інформації про прийняті рішення;
  • Зміна форми дозволу з паперового на електронний для його відображення в застосунку Дія;
  • Посилення громадського порядку шляхом удосконалення механізму анулювання дозволів на зброю в разі її протиправного використання.

У МВС нагадали, що законопроєкти №5708 та №5708-1 "Про право на цивільну вогнепальну зброю" вже скоро будуть внесені на розгляд Верховної Ради України.

Нагадаємо, ініціативу з надання громадянам України законодавчого права на приватне володіння вогнепальною зброєю підтримують 23% громадян України. Проти такого закону 75%, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Читайте також

1