Ефективність вакцини Novavax проти коронавірусу становить майже 90%

Дослідження проводились у Великій Британії
Ефективність вакцини Novavax проти коронавірусу становить майже 90%
Вакцина проти коронавірусу (фото: novavax.com)
30 Січня 2021, 05:11
читать на русском

Американська біотехнічна компанія Novavax оголосила, що розроблена нею вакцина проти коронавірусу під час випробувань у Великій Британії виявила дієвість у запобіганні COVID-19 на рівні в середньому 89,3%.

Про це повідомили представники компанії.

Novavax зараз також завершує випробування своєї вакцини у США, Мексиці та Австралії.

Так, проміжний аналіз третього етапу випробування у Великобританії виявив, що вакцина є високоефективною проти оригінального штаму та майже 86% ефективною проти нового варіанту, зафіксованого в Великобританії.

Читайте також

Захист суттєво впав під час невеликого випробування, проведеного в Південній Африці, до менш ніж 50%. Майже всі захворювання, задокументовані в групі, до якої входили добровольці з імунною недостатністю, походять від нового варіанту, вперше виявленого в Південній Африці.

Дослідження також виявило, що значна кількість учасників випробувань раніше мала коронавірус, тому нові інфекції під час дослідження в основному були від цього варіанту.

Ці дані свідчать про те, що попереднє зараження COVID-19 може не повністю захистити від подальшого зараження південноафриканським варіантом вірусу, - йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, що вакцина компанії Johnson&Johnson у різних країнах показує іншу ефективність: у США вона становить 72%, а у Латинській Америці - 66%. Для вакцинації необхідна тільки одна доза препарату.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає".

1