Єгипет заборонив святкувати Новий рік через коронавірус

Кількість нових випадків COVID-19 в Єгипті стабільно зростає
Єгипет заборонив святкувати Новий рік через коронавірус
Новий Рік у Єгипті (фото: з відкритих джерел)
23 Грудня 2020, 23:00
читать на русском
Уряд Єгипту заборонив заплановані в країні святкові заходи з нагоди Нового року у зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19.

Про це повідомляє Daily Star.

Не буде жодних новорічних святкувань та зборів у зв'язку з карантинними заходами, запровадженими з метою боротьби з коронавірусом, - сказав голова уряду Єгипту Мустафа Мадбулі після наради урядовців.

Читайте також

Кількість нових випадків COVID-19 в Єгипті стабільно зростає протягом останніх тижнів, найбільш густонаселена країна арабського світу вже офіційно зафіксувала понад 127 000 випадків та понад 7 100 смертей.

У понеділок Мухаммед аль-Наді, член національного кризового комітету з питань коронавірусу в Єгипті, заявив, що насправді зараженість щонайменше удесятеро перевищує офіційно заявлену.

Нагадаємо, що влада Греції заборонила в різдвяний сезон традиційне колядування, щоб запобігти поширенню коронавірусу в країні. Для богослужінь у церквах також запровадили обмеження.

Церквам буде дозволено приймати прихожан тільки на Різдво, Новий рік та Хрещення. Також буде обмежено кількість осіб, які можуть перебувати всередині, залежно від розміру церкви: 25 у маленьких та 50 - у великих соборах.

Поліція проводитиме посилені перевірки, щоб забезпечити дотримання протиепідемічних заходів у період різдвяно-новорічних свят.

1