Економіка України до кінця року може впасти на 35-40% - Свириденко

Наразі важливо втримати економічну і макроекономічну стабільність
Важливо
Економіка України до кінця року може впасти на 35-40% - Свириденко
Свириденко Юлія (фото: facebook.com/yulia.svyrydenko)
22 Серпня 2022, 17:21
читать на русском

Міністерка економіки Юлія Свириденко наголошує на важливості втримання макроекономічної стабільності, а також пошуку шляхів для стимулювання економічної активності.

Про це Свириденко повідомила в ефірі телемарафону, зазначивши, що через війну економіка України до кінця року може впасти на 35-40%.

За нашими підрахунками, за тими макропрогнозами, які робить Міністерство економіки, згортання економіки до кінця року може бути на рівні 35-40%, – сказала міністерка.

За її словами, наразі важливо втримати економічну і макроекономічну стабільність, а також шукати шляхи для стимулювання економічної активності. Зокрема, потрібно надавати сприяння підприємствам, які працюють, мають штат, ринки збуту, які змогли перелаштуватися, щоб вони продовжували активно працювати.

Ми розробляємо зміни до програми "5-7-9", щоб підприємства, які знаходяться в прифронтових областях і активи яких були зруйновані, мали можливість взяти кредит і відновитися. Другий запит бізнесу - щодо можливості для експортоорієнтованого бізнесу мати можливість виїжджати за кордон... Також це релокація підприємств.

Нам максимально важливо зберегти вже діючий бізнес. Також дерегуляція, яка має бути масштабною... Як уряд ми маємо зробити все можливе, щоб спростити для бізнесу його діяльність, прибрати зайві процедури й надати можливість їм максимально вільно функціонувати, - додала Свириденко.

Нагадаємо, що Україна буде поступово повертати податки на пальне, які були знижені чи скасовані навесні цього року.

Читайте також

1