Економіст дав прогноз стосовно курсу долара в Україні

В Україні очікується зростання курсу долара і девальвація гривні
Економіст дав прогноз стосовно курсу долара в Україні
Гроші (Фото: сторінка НБУ у Фейсбук)
4 Січня 2021, 14:02
читать на русском

У 2021 році в Україні очікується зростання курсу долара і девальвація гривні. Однак, на думку економістів, коронакриза сповільнить темпи падіння української валюти.

Економіст Андрій Новак в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив, що у 2020 році коронакриза, як не дивно, допомогла збалансувати українську зовнішню торгівлю.

У нас впав експорт на 7,5%, імпорт впав набагато більше - на 15%, і таким чином зовнішня торгівля відносно збалансувалася. І це допомагало тримати курс гривні відносно стабільним. Сподіваюся, і у 2021 році буде аналогічна ситуація, - сказав він.

Читайте також

За словами Новака, в Україні очікується зростання курсу долара і девальвація гривні.

У нас єдиний орієнтир - це прогноз курсу, який заклав уряд у бюджеті на 2021 рік, це 29 грн 10 копійок за долар. Фактично уряд планує подальшу девальвацію гривні, але вже не такими темпами, як у 2020 році, - заявив він.

Нагадаємо, 15 грудня 2020 року народні депутати ухвалили головний кошторис країни на 2021 рік.

У головний фінансовий документ країни заклали прибутки на рівні 1,071 трлн грн. Це на 9,4 відсотка більше, ніж у бюджеті минулого року. Попри пандемію коронавірусу, в уряді Україн сподіваються у 2021 році на економічне зростання, стабільні прибутки та відсутність коливань курсу гривні.

Читайте також наш матеріал: "Блиск і злидні бюджету 2021: чи життєздатний новий український кошторис"

1