Експерти назвали області, де найгірша ситуація з COVID-19

У шести регіонах рівень госпіталізації хворих перевищує 5%
Головне
Експерти назвали області, де найгірша ситуація з COVID-19
Тест на коронавірус (фото picabu)
26 Серпня 2021, 14:37
читать на русском

У Чернівецькій області рівень госпіталізації хворих на COVID-19 перевищує рівень госпіталізації в інших регіонах.

Про це повідомив під час онлайн-брифінгу керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко, передає УНІАН.

Критичним регіоном наразі є Чернівецька область... Зараз ми бачимо, що у двічі-тричі рівень госпіталізацій у Чернівецькій області перевищує рівень госпіталізації в інших регіонах. Уже понад третина ковідних ліжок з киснем зайняті у цьому регіоні. Ми рекомендуємо у Чернівецькій області збільшити у два-три рази вже наявні ковідні ресурси, не очікуючи на погіршення ситуації далі, - говорить Ганиченко.

За його словами, станом на 25 серпня у Чернівецькій області рівень захворюваності становить 83 особи на 100 тис. населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування - 6,8%, рівень госпіталізацій - 23,9 на 100 тис. населення, а завантаженість ліжок з киснем - 36%.

Зазначається, що у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Тернопільській, Чернівецькі та Чернігівській областях коефіцієнт виявлення нових випадків COVID-19 перевищує 5%.

Це ті регіони, які наразі мають найбільший ризик поширення захворюваності та зменшення контролю над поширенням... Адже за рекомендаціями ВОЗ, якщо цей показник до 5%, то можна говорити, що захворюваність під контролем, - повідомив експерт.

У Київській школі економіки рекомендують збільшити рівень тестувань принаймні вдвічі для цих областей для того, щоб тримати під контролем поширення захворювання.

Нагадаємо, кількість випадків інфікування штамом коронавірусу "Дельта" в Україні зростає. В Україні визначили й підготували 256 лікарень, що надають спеціалізовану допомогу хворим на коронавірус.

Читайте також

1