Ексголові ДФС Насірову вдвічі зменшили розмір застави у справі про рекордний хабар

Тепер свобода Насірова коштуватиме 261 млн грн
Ексголові ДФС Насірову вдвічі зменшили розмір застави у справі про рекордний хабар
Роман Насіров / Фото: hromadske.radio
2 Червня 2023, 15:35
читать на русском

Судді Вищого антикорупційного суду зменшили суму застави для колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова з 523 млн грн застави до 261 млн грн.

Про це повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК)

1 червня судді ВАКС частково задовольнили клопотання прокурора про продовження строку тримання під вартою ексголови ДФС Романа Насірова, якого звинувачують у ймовірному отриманні хабаря в розмірі 722 млн грн за відшкодування ПДВ компаніям агробарона Олега Бахматюка.

Замість встановлених спершу 523 млн грн застави тепер він має внести 261 млн грн.

Якщо Насіров не внесе заставу у 261 млн грн, він буде перебувати під вартою щонайменше до 30 липня 2023 року. Таке рішення прийняли судді Маркіян Галабала, Віталій Крикливий та Віктор Ногачевський.

Ще до передачі справи до суду слідча суддя Лариса Задорожна зменшила заставу Насірову з 523 млн до 107 млн грн, однак апеляція зупинила виконання цього рішення на час розгляду апеляційної скарги.

Сам Насіров стверджував, що розмір застави у 523 млн не відповідає його майновому стану і він не має можливості внести її.

Нагадаємо, 23 травня 2023 року прокурором САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього Голови ДФС України Романа Насірова та його радника в одержанні понад 722 млн грн неправомірної вигоди.

Читайте також