Ексголову Держрезерву підозрюють у розтраті 10 млн грн: його судитимуть

Причина - необґрунтоване використання майже 10 млн грн бюджетних коштів
Ексголову Держрезерву підозрюють у розтраті 10 млн грн: його судитимуть
Фото: t.me/pgo_gov_ua
1 Серпня 2022, 18:46
читать на русском

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо колишнього голови Державного агентства резерву України за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України) - розтрати майже 10 млн грн бюджетних коштів.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Розслідуванням встановлено, що колишній голова Держрезерву України у 2017 році необґрунтовано використав понад 9,5 млн грн бюджетних коштів на оплату та поставку до державного резерву наднормових тонн моторної оливи, дозволу на фінансування яких не було, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що НАБУ та САП повідомили про підозру колишньому народному депутату України, ексголові комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу в одержанні неправомірної вигоди та відмиванні коштів.

Слідство встановило, що у липні 2014 року екснардеп одержав від керівництва чеської компанії SKODA JS a.s. (входить до холдингу "Об’єднані машинобудівні заводи", який належить російському "Газпромбанку") неправомірну вигоду у 311,6 тис. євро за сприяння в просуванні їхніх інтересів в Україні.