Екскерівниця пошти привласнила понад чверть мільйона гривень на Хмельниччині

Їй загрожує до п'яти років обмеження або позбавлення волі
Екскерівниця пошти привласнила понад чверть мільйона гривень на Хмельниччині
Гроші (Фото: НБУ)
23 Червня 2022, 14:14
читать на русском

У Кам'янці-Подільському колишня начальниця відділення поштового зв'язку привласнила понад 270 тисяч гривень.

Про це повідомили в поліції Хмельницької області в Facebook.

34-річна ексначальниця відділення поштового зв'язку, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділа з каси коштами в сумі 272 000 гривень. Окрім того, жінка подала касовий звіт, де приховала нестачу коштів, затвердивши його власним підписом, - йшлося в повідомленні.
Зазначили, що слідчі оголосили їй про підозру в службовому підробленні та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Їй загрожує до п'яти років обмеження або позбавлення волі.

Нестачу коштів при перерахунку каси відділення поштового зв'язку виявили в жовтні минулого року. Тоді слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, колишня працівниця "Укрпошти", яка влітку 2019 року тимчасово виконувала обов'язки керівниці поштового відділення, накрала марок на майже 800 тисяч гривень. У разі доведення провини їй загрожує до 7-12 років позбавлення волі.

Читайте також

1