Керівниця одного з відділень "Укрпошти" накрала марок на 800 тисяч гривень

Крадіжкою працівниця займалась в період від липня до серпня 2019 року
Керівниця одного з відділень "Укрпошти" накрала марок на 800 тисяч гривень
Автомобіль Укрпошти (фото: УНІАН)
29 Січня 2022, 18:44
читать на русском

Колишня працівниця "Укрпошти", яка влітку 2019 року тимчасово виконувала обов'язки керівниці поштового відділення, накрала марок на майже 800 тисяч гривень. У разі доведення провини їй загрожує до 7-12 років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

Службова особа в період від липня до серпня 2019 року, виконуючи обов’язки начальника відділення поштового зв’язку, привласнила знаки поштової оплати (поштові марки), що належать АТ "Укрпошта", на загальну суму близько 800 тис. Гривень, - йдеться у заяві.

Колишній заступниці начальника поштового відділення повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Ця стаття ККУ передбачає позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нині вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що у ніч на вівторок, 18 січня, у Львові обікрали Західний апеляційний господарський суд, з якого винесли за одними відомостями 120 тисяч доларів, а за іншими – 100 тисяч доларів та 50 тисяч євро.

Читайте також